Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VÝBUCH V GARÁŽI: V Opoji zasahovali hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Predbežná škoda bola vyčíslená na sumu 7000 eur.

Opoj 21. júna (TASR) - Popáleniny druhého stupňa utrpela jedna osoba pri pondelkovom (20. 6.) večernom výbuchu v garáži rodinného domu v Opoji pri Trnave. Následkom výbuchu odhodilo rolovaciu garážovú bránu približne 20 metrov od domu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Na miesto bola vyslaná hasičská jednotka z Trnavy s troma kusmi hasičskej techniky a ôsmimi príslušníkmi. Garáž sa nachádzala pod úrovňou pozemku rodinného domu. Do príjazdu hasičov sa majiteľom podarilo požiar zlikvidovať práškovým hasiacim prístrojom," uviedla. Následne bolo pomocou analyzátora plynov prekontrolované ovzdušie garáže a rodinného domu s negatívnym výsledkom. Predbežná škoda bola vyčíslená na sumu 7000 eur.

Podľa zistenia polície mal v garáži zvárať pomocou plynovej fľaše 33-ročný muž. Výbuch podľa trnavskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej vyrazil aj okná. V dome boli v danom čase okrem neho ešte ďalšie dve osoby, ktoré sa nezranili. "Policajti začali vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Okolnosti, za ktorých k explózii prišlo, sú naďalej predmetom policajného vyšetrovania," doplnila Antalová.