Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

HaZZ: V Trnavskom kraji horeli cez víkend autá, unimobunky aj rušeň

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pri požiari rušňa zasahovali hasiči v sobotu o 9.00 h na železničnej trati v meste Leopoldov v okrese Hlohovec.

Trnava 6. júna (TASR) - Počas víkendu (4. - 5. 6.) zasahovali hasiči v Trnavskom kraji aj pri troch požiaroch, pri ktorých horeli autá, unimobunky aj rušeň. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

V sobotu v skorých ranných hodinách zasahovali hasiči pri požiari dvoch zaparkovaných osobných automobilov pred rodinným domom v obci Šintava v okrese Galanta. "Po čiastočnom uhasení zasahujúci príslušníci otvorili kapoty vozidiel a pokračovali v ochladzovaní motorového priestoru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. Požiar spôsobil majiteľom materiálnu škodu vyčíslenú na hodnotu 50.000 eur," uviedla Košťálová.

Pri požiari rušňa zasahovali hasiči v sobotu o 9.00 h na železničnej trati v meste Leopoldov v okrese Hlohovec. Po príjazde hasičov bolo prieskumom zistené, že dym sa šíri zo spodnej časti rušňa v blízkosti trakčného motora. "Rušňovodič sa snažil požiar uhasiť práškovým hasiacim prístrojom. Zasahujúci príslušníci dohášali oheň a následne pokračovali v ochladzovaní spodnej časti. Technicko-prevádzková porucha spôsobila škodu vyčíslenú na 1000 eur. Včasným zásahom sa podarilo predísť škode, ktorá bola odhadnutá na sumu 50.000 eur. Pri udalostiach neprišlo k žiadnemu zraneniu," doplnila krajská hovorkyňa hasičov.

V nedeľu predpoludním bol ohlásený požiar štyroch vedľa seba stojacich unimobuniek v obci Veľký Meder v okrese Dunajská Streda. Jednoduché stavby boli už dlhšie neobývané a odpojené od zdroja elektrickej energie. "Na uhasenie požiaru bol použitý jeden vysokotlakový prúd. Po likvidácii požiaru príslušníci pokračovali v rozoberaní konštrukcie a izolácie unimobuniek. Požiar vznikol v dôsledku úmyselného zapálenia a spôsobil škodu vo výše 10.000 eur. Pri všetkých troch udalostiach neprišlo k žiadnemu zraneniu," informovala Košťálová.