Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hasiči v trnavskom kraji zasahovali pri viacerých požiaroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri požiari bytu v Dunajskej Strede muselo byť evakuovaných 18 obyvateľov, jeden z nich bol intoxikovaný splodinami horenia.

Trnava 26. novembra (TASR) - Viacero udalostí spojených s bytmi a domami riešili v uplynulých dvoch dňoch hasiči z útvarov v Trnavskom kraji. Výjazdy k nim absolvovali hasiči v Trnavy, Senice i Dunajskej Stredy. Informovala o tom krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Lena Košťálová.

V Dolnom Dubovom pri Trnave sa odtrhol z auta prívesný vozík a narazil do plynovej prípojky a následne prerazil bránu obytného domu a poškodil aj susedný. Po náraze nastal masívny únik plynu, k zraneniu osôb však neprišlo.

V Dvorníkoch, miestna časť Poláne v okrese Hlohovec horel opustený rodinný dom. Ako príčina vzniku požiaru bola stanovená manipulácia s otvoreným ohňom.

Požiar v priestoroch penziónu na Michalskej ulici v Trnave vznikol v kúpeľni jednej z izieb. Pri udalosti prišlo k popáleniu hornej končatiny u jednej osoby, druhá osoba bola intoxikovaná splodinami horenia. Zraneným osobám bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc a následne boli transportované do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie vyšetrenia. Následkom požiaru vznikla majiteľovi penziónu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 8000 eur.

Pri požiari bytu v Dunajskej Strede na Bacsákovej ulici muselo byť evakuovaných 18 obyvateľov, jeden z nich bol intoxikovaný splodinami horenia. V zhorenom byte sa nachádzali dva psy, pričom jeden z nich na našiel uhynutý. "Požiar vznikol v dôsledku neopatrnosti dospelého a zapríčinil škodu vo výške 3500 eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v sume 60.000 eur," uviedla Košťálová.

V obci Rybky v okrese Senica likvidovali hasiči požiar besiedky v bezprostrednej blízkosti rodinného domu. Zisťovateľ určil ako dôvod vzniku požiaru zvýšený elektrický prechodový odpor. Škoda, ktorá vznikla majiteľovi, bola odhadnutá na sumu 9000 eur. Hasičom sa svojou prácou podarilo uchrániť majetok v hodnote 90.000 eur.