Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

KAMIÓN V PLAMEŇOCH: Vo Veľkých Hostiach zasahovali pri požiari hasiči

Zásah hasičov si vyžiadal požiar ťahača s návesom s umelým hnojivom, ku ktorému došlo v stredu (26. 1.) ráno v obci Veľké Hoste (okres Bánovce nad Bebravou). Foto: TASR - HaZZ v Trenčíne

Pri udalosti zasahovali aj miestni dobrovoľní hasiči s dvomi cisternovými vozidlami, uviedol hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Veľké Hoste 27. januára (TASR) - Zásah hasičov si vyžiadal požiar ťahača s návesom s umelým hnojivom, ku ktorému došlo v stredu (26. 1.) ráno v obci Veľké Hoste (okres Bánovce nad Bebravou). Pri udalosti sa nik nezranil, na mieste zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Bánoviec nad Bebravou s dvoma kusmi techniky. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Pri udalosti zasahovali aj miestni dobrovoľní hasiči s dvomi cisternovými vozidlami, ktorí pomocou dvoch hasebných prúdov požiar postupne likvidovali," uviedol Petrík.

Dvojčlenná posádka sa bez zranení podľa neho nachádzala mimo postihnutého vozidla. "V dôsledku požiaru došlo k prasknutiu vrchnej časti nádrže na pohonné látky a následnému úniku prevádzkových kvapalín," doplnil.

Príslušníci HaZZ v súčinnosti s členmi Dobrovoľného hasičského zboru obce Veľké Hoste nasadili s cieľom lokalizácie požiaru ďalšie dva hasiace prúdy. Uniknuté prevádzkové kvapaliny ohraničili pomocou posypového materiálu a sorpčnej rohože a následne neutralizovali. "Zasahujúci hasiči postupne likvidovali lokálne ohniská a tlakovú nádobu, ktorá bola nájdená v kabíne vodiča, ochladili a následne preniesli na bezpečné miesto. Pomocou nakladača z návesu vozidla vyložili časť prepravovaného nákladu a postupne dohasili skryté lokálne ohniská. Počas zásahu vykonávali aj priebežný monitoring ovzdušia," priblížil Petrík.

Zachytené prevádzkové kvapaliny naložili hasiči do zberných sudov, pričom o vzniknutej udalosti informovali aj pracovníka úradu životného prostredia. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.