Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri požiari bytu v Skalici sa zranila jedna osoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zasiahnutý byt bol odvetrávaný prirodzenou ventiláciou a obyvatelia bytov boli počas celého zásahu evakuovaní pred panelákovým domom.

Skalica 22. septembra (TASR) – Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) zasahoval v utorok 21. septembra vo večerných hodinách pri požiari bytu na ulici SNP v Skalici, pri ktorom sa zranila jedna osoba. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

"Po vykonanom prieskume na mieste udalosti bolo zistené, že požiar vznikol počas varenia na sporáku a zasiahol kuchynskú linku. Postupne prišlo k prehoreniu cez rozvody do šachty. Následkom sálavého tepla prišlo k poškodeniu plastových rozvodov a úniku úžitkovej vody. Na likvidáciu požiaru boli použité jednoduché hasiace prostriedky," uviedla Košťálová.

Zasiahnutý byt bol odvetrávaný prirodzenou ventiláciou a obyvatelia bytov boli počas celého zásahu evakuovaní pred panelákovým domom. "Odhadovaná škoda, ktorá vznikla následkom požiaru, je stanovená na sumu 25.000 eur. Včasným zásahom sa hasičom podarilo uchrániť majetok v hodnote 70.000 eur. Požiar vznikol v dôsledku nedbalosti a neopatrnosti dospelej osoby," doplnila krajská hovorkyňa HaZZ.