Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Hasiči zasahujú pre silný vietor v Bratislavskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Roman Hanc

Odstraňujú najmä popadané stromy a konáre i ďalšie škody spôsobené vetrom.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Hasiči momentálne zasahujú pre silný vietor na viacerých miestach v Bratislave i Bratislavskom kraji. Odstraňujú najmä popadané stromy a konáre i ďalšie škody spôsobené vetrom. Pre TASR to potvrdili z bratislavského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil pre Bratislavu a okres Pezinok výstrahu pred silným vetrom na druhý stupeň. Verejnosť upozorňuje, že vietor v hlavnom meste a okolí môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 85 až 105 kilometrov za hodinu. Priemerná rýchlosť vetra môže dosahovať 60 až 70 kilometrov za hodinu.

V ďalších okresoch Bratislavského kraja i na ďalšom území západného Slovenska platí výstraha prvého stupňa pred silný vetrom, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Na Slovensku sa v týchto hodinách mení počasie. Jarné počasie vystrieda výrazné ochladenie, dážď, sneženie i silný vietor. Takéto počasie má prevládať niekoľko dní.