Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri obci Sklené narazil vlak do stromu na koľajach, hlásia zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Na miesto smeruje evakuačný autobus HaZZ, ktorý cestujúcim poskytne dočasné útočisko.

Bratislava/Turčianske Teplice 30. októbra (TASR) - V katastri obci Sklené v okrese Turčianske Teplice narazil osobný motorový vlak do spadnutého stromu na koľajniciach. Nehoda, ktorá sa stala v smere do Hornej Štubne, si vyžiadala päť zranených. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

„Vo vlaku sa v čase nehody viezlo 75 cestujúcich. Na miesto smeruje evakuačný autobus HaZZ, ktorý cestujúcim poskytne dočasné útočisko," doplnila Farkasová.

Ako informuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na svojej twitterovej stránke, pre nehodu bola od 9.35 h prerušená doprava v úseku Sklené pri Handlovej - Horná Štubňa. Popoludní sa železničiarom podarilo dopravu obnoviť.

Podľa slov hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Aleny Krčovej na mieste zasahovali tri posádky záchranárov, ktoré ošetrili piatich zranených. „Štyria z nich boli prevezení do nemocnice v Martine. Utrpeli najmä poranenia hlavy a chrbta, našťastie, nie vážne. Jedna osoba po ošetrení prevoz do nemocnice odmietla a bola ponechaná na mieste udalosti,“ konkretizovala Krčová.