Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Hronskej Breznici popri práci s pandémiou zveľaďovali aj obec

Na archívnej snímke odberné miesto na obecnom úrade v Hronskej Breznici v okrese Zvolen 8. novembra 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Obec má podľa starostu vydané aj právoplatné stavebné povolenie na vybudovanie kanalizácie a čistiarne odpadových vôd.

Hronská Breznica 24. januára (TASR) – Nielen bežnú agendu verejnej správy či údržbu verejných priestranstiev, ale aj množstvo práce súvisiacej s pandémiou nového koronavírusu vykonávali v uplynulých dvoch rokoch v obci Hronská Breznica v okrese Zvolen.

Každý týždeň od novembra 2020 do konca apríla 2021 sme pravidelne raz za týždeň testovali obyvateľov na ochorenie COVID-19,“ uviedol pre TASR starosta Igor Kanda. Od júna 2020 do marca 2021 sme pracovali aj na sčítaní obyvateľov, domov a bytov. „Okrem toho sme ešte vo februári 2020 zrealizovali rekonštrukciu požiarnej zbrojnice,“ pripomenul.

Povinnosti samospráve pribudli aj tým, že od roku 2019 vykonáva ako právnická osoba funkciu predsedu výboru urbárskej a pasienkovej spoločnosti a vybavuje s tým spojenú agendu.

Vlani v obci s asi 260 obyvateľmi rozšírili verejné osvetlenie, zakúpili mulčovač, rozšili komponenty na detskom ihrisku, vymenili strešnú krytinu na novej požiarnej zbrojnici. Opravili tiež dažďovú kanalizáciu a odvodnili miestne komunikácie. „Tento rok počítame s opravou miestnych komunikácií a úpravou priestorov pred obecným úradom,“ doplnil starosta.

Obec má podľa neho vydané aj právoplatné stavebné povolenie na vybudovanie kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. „Doposiaľ sa nám tento zámer nepodarilo zrealizovať, a to pre nedostatok financií, keďže náklady sú vyčíslené až na 800.000 eur,“ dodal.