Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hendikepovaným Považskobystričanom pomôže od septembra sociálny taxík

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Službu bude poskytovať radnica v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Považská Bystrica.

Považská Bystrica 15. augusta (TASR) – Zdravotne ťažko postihnutí Považskobystričania budú môcť od septembra využívať sociálny taxík. Službu bude poskytovať radnica v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Považská Bystrica. Informoval o tom vedúci odboru sociálnych vecí a školstva mestského úradu Jozef Bielik.

Prepravnú službu bude podľa neho magistrát zabezpečovať do a zo zdravotníckych zariadení, rehabilitačných a liečebných zariadení, prípadne do štátnych a samosprávnych úradov v špeciálne upravenom vozidle, ktoré obstaral Dopravný podnik mesta Považská Bystrica. Vozidlo má aj zdvíhaciu plošinu pre pohodlné a bezpečné naloženie osoby v invalidnom vozíku.

"O prepravnú službu môže požiadať každý zdravotne ťažko postihnutý občan, ktorý je odkázaný na individuálnu prepravu. Podmienkou je, že musí mať trvalý alebo prechodný pobyt na území mesta Považská Bystrica. Ak chce službu využívať, musí si ju najskôr objednať písomnou žiadosťou, ktorú doručí s povinnými prílohami na Mestský úrad v Považskej Bystrici. Predpokladáme, že príjmy od klientov nebudú stačiť na všetky prevádzkové náklady, preto ostatné náklady bude znášať mesto a čiastočne dopravný podnik," skonštatoval Bielik.