Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Herečka Anikó Vargová sa stala ambasádorkou rómskej misie

Na archívnej snímke herečka Aniko Vargová. Foto: TASR - Martin Baumann

Krajské centrum rómskej misie na Sigorde rekonštruujú najmä rómski zamestnanci a dobrovoľníci.

Zlatá Baňa 30. októbra (TASR) - Občianske združenie (OZ) Horúci tím, ktoré na Sigorde pri Prešove buduje nové centrum pre integráciu Rómov, spustilo kampaň na výmenu okien. Podporila ju aj herečka Anikó Vargová, ktorá sa stala ambasádorkou misie.

"Budujeme miesto pre oddych tela i duše pre každého, kto k nám príde. Budova má 250 okien, z nich sme vymenili už polovicu. Aj druhú polovicu okien je potrebné vymeniť - aby tu bolo teplejšie a krajšie. Naše Krajské centrum rómskej misie na Sigorde rekonštruujú najmä rómski zamestnanci a dobrovoľníci. Slúžiť bude na krátkodobé pobytové aktivity pre všetkých, ako sú školenia, kurzy, duchovné obnovy, dovolenky. Svoju podporu nám vyjadrila aj známa filmová, televízna a divadelná herečka Anikó Vargová," povedal dobrovoľník Tadeáš Gavala.

"Na jeseň v roku 2021 som dostala milú ponuku stať sa ambasádorkou rómskej misie. Prijímam túto ponuku s veľkým nadšením a s veľkou pokorou. Verím, že upriamim pozornosť na skutočne dobrú vec," opísala svoj prvý kontakt s organizáciou Vargová.

Krajské centrum rómskej misie je novým projektom, kde budú využité 15-ročné skúsenosti v tejto oblasti. "Ponúkam ho všetkým – Rómom i nerómom. Verím, že toto spoločné dielo pomôže mnohým. Rómom, ktorí zakúšajú, že sa môžu angažovať pre spoločné dobro, i majorite, ktorá tu môže spoznať veľa šikovných, pracovitých Rómov. Iba takto spolu môžeme nájsť na našom území lepšiu budúcnosť," doplnil štatutár OZ Horúci tím Martin Mekel.

OZ kampaň realizuje prostredníctvom platformy StartLab.