Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Heredoš hovorí o netransparentnosti Kusého kampane, ten to odmieta

Na archívnej snímke Rudolf Kusý. FOTO TASR - Pavel Neubauer Foto: TASR - Pavel Neubauer

Celá moja kampaň je financovaná prostredníctvom transparentných účtov politických strán, ktoré podporili moju kandidatúru, odkázal Kusý.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Kandidát na primátora Bratislavy v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách Miroslav Heredoš vyzval jedného zo svojich súperov Rudolfa Kusého, aby ozrejmil financovanie svojej kampane. Považuje ju totiž za netransparentnú. Kusý jeho tvrdenia odmieta.

"Chceme vedieť, odkiaľ pán Kusý zobral sumu na financovanie kampane, ktorá stojí desiatky tisíc eur," skonštatoval v tlačovom vyhlásení Heredoš. Vyzýva ho preto, aby verejne vysvetlil, ako financuje svoju kampaň na post šéfa hlavného mesta.

Použitie "rodinného rozpočtu" považuje za nepredstaviteľné, plat Kusého ako starostu bratislavského Nového Mesta podľa neho takýmto možnostiam nezodpovedá. "Žiadame ho preto o verejné vysvetlenie, akými financiami platí svoju kampaň," zdôraznil Heredoš, ktorý v tejto veci podáva podnet na Transparency International Slovensko.

Kusý v reakcii pre TASR deklaruje, že financovanie jeho kampane je transparentné. "Celá moja kampaň je financovaná prostredníctvom transparentných účtov politických strán, ktoré podporili moju kandidatúru," odkázal.

Informácia sa podľa neho dá ľahko nájsť na internete, alebo si ju záujemca môže ľahko overiť v jednotlivých politických stranách. Tvrdí, že čerpanie finančných prostriedkov následne prebieha v súlade so zákonmi a predpismi SR.

O post primátora Bratislavy sa v jesenných komunálnych voľbách oficiálne uchádza deväť kandidátov, z toho jedna žena. Je medzi nimi Miroslav Heredoš, Martin Jakubec, Rudolf Kusý, Milena Minichová, Martin Mlýnek, Peter Poláček, Andrej Trnovec, Matúš Vallo a Miroslav Vetrík.