Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Hlavná architektka Bratislavy prezentovala mesto nemeckým odborníkom

p. Konrad Foto: TASR

Takmer 20-člennú skupinu informovala o odlišnej histórii vývoja Bratislavy na rozdiel od neďalekej Viedne.

Bratislava 10. mája (TASR) - Bratislavská hlavná architektka Ingrid Konrad sa dnes stretla s nemeckými kolegami a ďalšími odborníkmi pôsobiacimi v Kolíne, ktorí riešia problémy a zámery rozvoja mesta, reguláciu investičných projektov a modernú mestskú architektúru.

"Táto skupina si do Bratislavy odskočila z Viedne na odporúčanie Rakúskej obchodnej komory, ktorá videla moju prezentáciu Bratislavy. Zo skúsenosti viem, že v zahraničí sú chabé znalosti o vývoji, zmenách, skrytých kvalitách a potenciáli nášho hlavného mesta. Je potrebné neuzatvárať sa do seba, ale otvárať sa svetu, pretože aj malé impulzy môžu byť prospešné," pre TASR zdôvodnila architektka vzácnu návštevu.

Takmer 20-člennú skupinu informovala o odlišnej histórii vývoja Bratislavy na rozdiel od neďalekej Viedne. Ako z bývalej dedinky vyrástlo najväčšie slovenské sídlisko Petržalka, o budovaní ďalších sídlisk, ako sa v minulom storočí búrali nielen industriálne plochy, ale aj v centre mesta i aké zmeny nastali v ostatných rokoch. Hovorila aj o skrytých kvalitách existujúcich industriálnych objektov na Továrenskej ulici, v Cvernovke, Slovnafte a iných lokalitách.

"Asi o dva týždne si takto z Viedne odskočí k nám investorská skupina holandských odborníkov. Mojím cieľom je, aby sa Bratislava pre zahraničie stala taká zaujímavá, že odborníci budú k nám chodiť priamo a z Bratislavy si odskočili do Viedne," dodala Konrad.