Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hlavným kontrolórom Košíc bude naďalej Pavol Gallo

Na snímke centrum Košíc, Alžbetina ulica, v pozadí Dóm sv. Alžbety, foto z archívu. Foto: TASR/František Iván

Galla prvýkrát za hlavného kontrolóra mesta Košice zvolili v novembri 2015.

Košice 16. decembra (TASR) - Hlavným kontrolórom mesta Košice bude naďalej súčasný kontrolór Pavol Gallo. V tajnom hlasovaní ho vo štvrtok zvolili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ). Nové šesťročné funkčné obdobie mu začne plynúť 1. januára 2022.

Ako pre TASR povedal, plánuje pokračovať v práci, ktorú robil aj doposiaľ. "Budem sa snažiť o skvalitnenie finančného riadenia mesta, zlepšiť nakladanie s majetkom, zvýšiť dohľad nad výdavkami a robiť to, čo aj doteraz – hľadať všetky riešenia, ktoré pomôžu občanom v tomto meste, aby sa tu dobre cítili a dobre žili," uviedol.

Galla prvýkrát za hlavného kontrolóra mesta Košice zvolili v novembri 2015. Vtedy v rozprave MsZ potvrdil, že je členom Smeru-SD, členstvo sa po jeho zvolení malo automaticky prerušiť. "Po určitom čase som sa rozhodol ukončiť sám akékoľvek politické aktivity z tých dôvodov, aby nebola žiadna možnosť ovplyvňovať moje rozhodovanie a moje konanie," vysvetlil.

MsZ ho vo štvrtok zvolilo v prvom kole hlasovania, kedy získal nadpolovičný počet hlasov, a to 22 z 39 platných hlasov poslancov. Tí si vyberali spomedzi štyroch kandidátov. Okrem Galla k nim patrili aj Jozef Filipko, ktorý získal 16 hlasov. Ďalej Róbert Jano, ktorý nezískal žiaden hlas a Ján Patrícius Plavčan, ktorý dostal jeden hlas.