Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Hlivák: ÚVO posilňuje metodickú pomoc aj v Bratislavskom kraji

Na archívnej snímke predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák. Foto: TASR - Martin Baumann

Úrad totiž nie je len prísnym strážcom zákona, no práve svojou metodickou činnosťou sa snaží predchádzať pochybeniam pri súťažiach, skonštatoval predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) posilňuje metodickú pomoc pre vyhlasovateľov súťaží aj v Bratislavskom kraji. Úrad v pondelok pre tento kraj otvoril kanceláriu prvého kontaktu, ktorá sa nachádza v sídle ÚVO. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru ÚVO Janka Zvončeková.

Starostovia, primátori alebo aj podnikatelia, teda hospodárske subjekty, ktoré vstupujú do verejných súťaží, budú mať podľa Hliváka možnosť operatívnejšie získať odborné poradenstvo pri výklade zákona o verejnom obstarávaní. "Úrad totiž nie je len prísnym strážcom zákona, no práve svojou metodickou činnosťou sa snaží predchádzať pochybeniam pri súťažiach," skonštatoval predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Kancelária prvého kontaktu pre Bratislavský kraj bude podľa riaditeľa odboru stálych pracovísk Tomáša Bučka tiež realizovať školenia, teda bude poskytovať lektorskú činnosť. "Zriadením tejto kancelárie má úrad svojich zamestnancov s obdobnou činnosťou v každom samosprávnom kraji Slovenska," dodal Bučko.