Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hlohovčania si v participatívnom rozpočte odhlasovali aj šachové stoly

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V druhej kategórii v rámci oddychovej zóny pri poliklinike, za ktorú hlasovalo 340 ľudí, by sa mal vybudovať miniparčík.

Hlohovec 19. novembra (TASR) – Betónové stoly na hranie šachu a oddychová zóna pri poliklinike sa stali víťazmi hlasovania Hlohovčanov v participatívnom rozpočte na budúci rok. V šiestom ročníku sa podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej uchádzali o priazeň štyri občianskej projekty a osem zadaní pre mesto.

„Spolu je pre participatívny rozpočet 2020/2021 vyčlenených 60.000 eur, občianske projekty za 20.000 eur a zadania pre mesto za 40.000 eur,“ uviedla hovorkyňa. Za víťazný projekt v prvej kategórii hlasovalo 269 obyvateľov, jeho cieľom je upevňovanie dobrých susedských vzťahov, športová aktivita detí a relax pre seniorov. Na druhom mieste skončil projekt komunitnej záhrady s cieľom efektívnejšieho využitia priestoru sídliska. V druhej kategórii v rámci oddychovej zóny pri poliklinike, za ktorú hlasovalo 340 ľudí, by sa mal vybudovať miniparčík, kde sa má realizovať celková revitalizácia zelene. Na druhom mieste skončil projekty Trampolíny pre všetkých, ktorý sa zasadzuje za osadenie exteriérových trampolín na vybraných ihriskách pre deti.