Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Hlohovci vyberú nového riaditeľa Mestského kultúrneho centra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Doterajšia riaditeľka odchádza z postu ku koncu kalendárneho roka.

Hlohovec 5. decembra (TASR) – Hlohovská radnica je po viac ako dvoch rokoch opäť postavená pred úlohu vybrať nového riaditeľa Mestského kultúrneho centra (MKC). Výberové konanie bude môcť sledovať aj verejnosť formou online prenosu. O miesto majú záujem štyria uchádzači, ktorí splnili podmienky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Doterajšia riaditeľka odchádza z postu ku koncu kalendárneho roka. "Mesto sa už dávnejšie rozhodlo umožniť verejnosti byť takto účastnou výberových konaní na konateľov mestských spoločností, aj napríklad na riaditeľa mestskej televízie. Naším cieľom je čo najväčšia transparentnosť v procese," povedala hovorkyňa pre TASR. Výberové konanie 7. decembra na riaditeľa MKC bude pozostávať z dvoch častí – verejnej a neverejnej. "Od 9.30 h bude v kine Úsmev prebiehať verejná, budeme ju vysielať naživo prostredníctvom kanálu YouTube. Každý z uchádzačov bude mať k dispozícii 30 minút," uviedla Hrinková Siebenstichová. Druhá, neverejná časť výberového konania sa uskutoční na mestskom úrade popoludní v ten istý deň. Následne primátor mesta predloží 9. decembra na schválenie mestskému zastupiteľstvu návrh na vymenovanie úspešného kandidáta do funkcie.

Doterajšia riaditeľka Veronika Moravčíková viedla zariadenie do augusta 2019. MKC sa okrem organizovania tradičných i nových podujatí v danom čase spolupodieľalo na príprave kandidatúry Hlohovca na Európske hlavné mesto kultúry a Slovenské mesto kultúry.