Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Obnovili železničnú aj cestnú dopravu medzi Kraľovanmi a Párnicou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Na východe je v niektorých lokalitách znížená dohľadnosť na 50 m.

Kraľovany 5. februára (TASR) - Železničná aj cestná doprava na Orave medzi Kraľovanmi a Párnicou je dnes od 16.00 h opäť obnovená. Dopravu v úseku úplne paralyzovali opakujúce sa padajúce lavíny a haldy snehu, s ktorými železničiari aj cestári bojovali od stredy (1. 2.).

Ako TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, cesta medzinárodného významu I/70 je už prejazdná v obidvoch smeroch.

"Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) obnovili dnes o 16.00 železničnú dopravu medzi Kraľovanmi a Párnicou. Niektoré vlaky budú však ešte nahradené autobusovou dopravou," informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Situácia s padajúcimi lavínami medzi Kraľovanmi a Párnicou sa od januára opakovala už po druhý raz, teraz však v oveľa väčšom rozsahu, keďže sa výrazne oteplilo.

Na východe je v niektorých lokalitách znížená dohľadnosť na 50 m



Situáciu na cestách východného Slovenska komplikuje aj dnes hustá hmla. Slovenská správa ciest (SSC) na svojom portáli www.zjazdnost.sk aktuálne informuje, že dohľadnosť len do 50 metrov je v lokalitách Široké, Bertotovce a Fričovce.

Meteorologické výstrahy na 5.2.2017 - Nedeľa
Foto: shmu.sk


"Na väčšine územia východného Slovenska znižujú hmly viditeľnosť na 100 až 200 metrov," uvádzajú cestári na webe.

Výstrahu pred hmlou pre celé územie SR vydal aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Aktuálna výstraha prvého stupňa platí do poludnia. Meteorológovia však avizujú obnovenie výstrahy od 18.00 h.