Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Hnúšťa predáva pozemky v priemyselnej zóne

Na snímke časť námestia J. Francisciho v Hnúšti Foto: TASR - Branislav Caban

Predaj pozemkov výrobcovi autopríslušenstva, ktorý v Hnúšti pôsobí od roku 2016, odsúhlasili poslanci mesta na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Hnúšťa 12. septembra (TASR) – Mesto Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota predáva výrobcovi autopríslušenstva Versaco ďalšie pozemky v priemyselnej zóne, väčšinu finančných prostriedkov získaných predajom samospráva vráti Ministerstvu hospodárstva (MH) SR, ktoré v minulosti vznik priemyselnej zóny dotovalo. Rozšírením výroby spoločnosti Versaco majú v meste vzniknúť i nové pracovné miesta. Pre TASR to uviedla prednostka mestského úradu v Hnúšti Oľga Maciaková.

Predaj pozemkov výrobcovi autopríslušenstva, ktorý v Hnúšti pôsobí od roku 2016, odsúhlasili poslanci mesta na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. "Účelom predaja je záujem už tu jestvujúcej a zabehnutej spoločnosti Versaco postaviť nové haly. Po realizácii investície investor avizoval zvýšenie počtu zamestnancov o 20," priblížila Maciaková.

Samospráva pozemky s celkovou výmerou viac ako 36.000 metrov štvorcových spoločnosti predá za viac ako 508.000 eur. Revitalizácia priemyselnej zóny v Hnúšti bola v minulosti finančne podporená zo štátneho rozpočtu, mesto tak na základe zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv musí po predaji pozemkov rezortu hospodárstva vrátiť vyše 477.000 eur.

"Rozdiel medzi vrátenou a kúpnou cenou bude znamenať zisk mesta Hnúšťa, ktorý následne využijeme na skvalitnenie podnikateľského prostredia v meste a v priemyselnom parku mesta Hnúšťa," dodala Maciaková.

Priemyselná zóna v Hnúšti vznikla v časti areálu niekdajších Slovenských lučobných závodov a firmy Technická guma, doposiaľ v nej boli realizované dve etapy jej revitalizácie. Najväčším zamestnávateľom v priemyselnej zóne je spoločnosť Yura. Výrobca autopríslušenstva Versaco tu zamestnáva približne 65 pracovníkov.