Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Republika predstavila kandidáta na predsedu Nitrianskeho kraja Pukana

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pukan vo svojom životopise uvádza, že pôsobil na viacerých pozíciách v prostredí Ozbrojených síl Slovenskej republiky i vo Vojenskom spravodajstve Ministerstva obrany SR.

Nitra 25. augusta (TASR) – Kandidátom hnutia Republika na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) je bývalý vojak a vojenský spravodajca Peter Pukan. Hnutie jeho kandidatúru ohlásilo vo štvrtok.

Pukan pôsobí ako krajský podpredseda hnutia v Nitrianskom kraji. Vo svojom životopise uvádza, že pôsobil na viacerých pozíciách v prostredí Ozbrojených síl Slovenskej republiky i vo Vojenskom spravodajstve Ministerstva obrany SR.

Podľa hnutia, ktoré ho nominovalo, má praktické skúsenosti "nielen z komunálnej politiky, ale doslova z celého sveta. Je vlastenec telom aj dušou, človek so zmyslom pre spravodlivosť, poriadok a systematickú tímovú prácu," uvádza sa v stanovisku hnutia Republika.

Post predsedu NSK chce v jesenných voľbách obhájiť Milan Belica, ktorý je v tejto funkcii od roku 2001. O rovnakú funkciu sa uchádza aj súčasná krajská poslankyňa Martina Holečková z KDH, ktorú podporuje blok deviatich politických strán. Kandidátom strany Hlas-SD je súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky Branislav Becík.

O post predsedu NSK sa uchádza aj kandidát strany ĽSNS, odborár a právnik Milan Španír. Mimoparlamentná strana Aliancia nominovala súčasného podpredsedu NSK Tibora Csengera. Občianskym kandidátom na post predsedu NSK je riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda. Vo štvrtok oznámil svoju kandidatúru na post predsedu NSK aj predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov.