Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Holíč má kapacity pre materské školy na najbližších 5 až 6 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mesto totiž v tomto školskom roku dobudovalo nové priestory, v ktorých vzniklo celkovo 44 miest. Nové pracovisko vzniklo v objekte bývalého školského zariadenia.

Holíč 21. mája (TASR) – Mesto Holíč má vďaka novovybudovaným kapacitám na elokovanom pracovisku materskej školy na Kollárovej ulici zabezpečené kapacity pre materské školy na najbližších päť až šesť rokov. Uviedol to pre TASR primátor mesta Zdenko Čambal.

Mesto totiž v tomto školskom roku dobudovalo nové priestory, v ktorých vzniklo celkovo 44 miest. Nové pracovisko vzniklo v objekte bývalého školského zariadenia. "Má dve triedy po 22 detí. Každá disponuje vlastnou šatňou. Vybudovaná je spoločná jedáleň, skladový priestor, infekčná izba, umyváreň, WC pre deti a učiteľky a výdaj stravy prístupný cez chodbu s vlastným vstupom," uviedla riaditeľka materskej školy Daša Sládková.

Mesto rekonštrukciou reagovalo na deficit, ktorý vznikol. "Ten vznikol následkom novej legislatívy o predškolskom vzdelávaní. Využitá bola grantová schéma Ministerstva vnútra (MV) SR Ľudské zdroje, ktorá bola zameraná aj na marginalizované skupiny. Všetkých 44 miest máme naplnených a v súčasnosti nemáme žiadne problémy s umiestnením detí v predškolských zariadeniach," doplnil primátor mesta.

Z grantovej schémy získalo mesto približne 113.000 eur. "Z vlastného rozpočtu sme investovali na stavebné práce približne 40.000 eur a na interiérové vybavenie viac ako 50.000 eur. Náklady na rekonštrukciu boli v celkovej výške 210.000 eur. Vďaka tomuto novému pracovisku máme v Holíči zabezpečené kapacity predškolských zariadení na najbližších päť až šesť rokov," informoval primátor.