Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Holíč s okolitými obcami pripravil testovanie pre občanov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Testovanie sa uskutoční na štyroch odberných miestach v Holíči.

Holíč 19. januára (TASR) – V meste Holíč a v okolitých obciach Kopčany, Radimov a Unín sa pripravované skríningové antigénové testovanie občanov uskutoční v sobotu a nedeľu (23. a 24. 1.). Informoval o tom primátor mesta Holíč Zdenko Čambal na sociálnej sieti.

Testovanie sa uskutoční na štyroch odberných miestach v Holíči – v telocvični základnej školy na Školskej, v športovej hale na Kollárovej, v klube dôchodcov na Kátovskej ulici a štvrté odberné miesto bude zriadené vo firme Eissmann na Lesnej ulici. "Tam sa budú v piatok testovať zamestnanci a cez víkend bude toto odberové miesto využité na testovanie verejnosti," uviedol Čambal.

Mesto zriaďuje dve odberné miesta v obci Kopčany a po jednom odbernom mieste v obciach Radimov a Unín. "Zároveň občanov obcí Trnovec a Kátov otestujeme v niektorom z odberových miest v Holíči. O postupe ich budú informovať starostovia príslušných obcí," doplnil primátor Holíča.

V súčasnosti sa mesto stará o vytvorenie odberových miest, ich personálne, materiálne a technické vybavenie, ako aj zabezpečenie odbornej likvidácie vzniknutého biologického odpadu. "Okrem toho pripravujeme administrácie úkonov súvisiacich s celoplošným testovaním v previazanosti na Národné centrum zdravotníckych informácií a Úradu verejného zdravotníctva SR, dezinfekciu priestorov počas testovania aj po testovaní a veľa ďalších vecí, ktoré vystupujú do popredia postupne," doplnil Čambal.