Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

HORÍ RÚBANISKO: V Oščadnici likvidujú požiar v miestnej časti Laliky

Tri desiatky dobrovoľných a profesionálnych hasičov momentálne zasahujú pri rozsiahlom požiari rúbaniska v časti lesa v katastri Oščadnice v okrese Čadca, časť Laliky. Foto: Prezídium HaZZ

Zasahujúci hasiči momentálne vykonávajú prieskum a vytvárajú jazierkový systém na dopravu vody, keďže terén nie je prístupný pre hasičskú techniku.

Rozsiahly požiar rúbaniska v katastri Oščadnice, miestnej časti Laliky, v okrese Čadca likviduje už viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Doplnila, že požiar vypukol v pondelok krátko po 11. hodine a hasičom komplikuje prácu ťažko dostupný terén. "Na pomoc s hasením požiaru vyslali vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR a Modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí - skupina STRED," uviedla Križanová.





Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Čadce, Martina a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Krásno nad Kysucou, Oščadnica, Dunajov, Skalité, Raková, Turzovka, Klokočov, Sučany, Stará Bystrica, Turany, Korňa, Kysucký Lieskovec, Staškov, Horný Vadičov, Martin-Priekopa.