Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hornooravská nemocnica otvorila svoju vlastnú lekáreň

Ilustračné foto Foto: TASR

Investičné náklady dosiahli sumu 100-tisíc eur.

Trstená 21. októbra (TASR) – Hornooravská nemocnica s poliklinikou v Trstenej uviedla od začiatku tohto týždňa oficiálne do prevádzky novozriadenú vlastnú nemocničnú lekáreň s celkovými investičnými nákladmi na úrovni 100.000 eur. Z toho až 79.000 eur poskytol zriaďovateľský Žilinský samosprávny kraj (ŽSK).

„Naším jediným zámerom, už aj na základe jednoznačne pozitívnych praktických skúseností s obdobnou prevádzkou vlastných lekární Kysuckou nemocnicou v Čadci a poliklinikou v Námestove je, aby sa zisk lekární vracal späť do našich nemocníc a do ich postupnej modernizácie,“ skonštatoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Zároveň pripomenul, že zastupiteľstvo ŽSK schválilo dotácie na zriadenie vlastných lekární aj v ďalších tamojších nemocniciach. „Najbližšie otvoríme prevádzku novozriadenej nemocničnej lekárne v areáli Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu so sídlom v Liptovskom Mikuláši,“ spresnil Blanár.

„Popri vyjdení v ústrety pacientom si zásluhou našej lekárne finančne prilepšíme a jej výnosy tak pomôžu ďalšiemu rozvoju dôležitého spádového zdravotníckeho zariadenia pre región hornej Oravy. Našich 27 ambulancií navštívi mesačne viac ako 11.000 pacientov,“ dodala riaditeľka nemocnice v Trstenej Eleonóra Kadlečíková.