Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Horskí záchranári pátrajú po Poliakovi, ktorý sa nevrátil z túry

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V pátraní budú záchranári pokračovať aj počas nedele v súčinnosti s Letkou Ministerstva vnútra SR.

Vysoké Tatry 23. októbra (TASR) - Horskí záchranári od soboty (22.10.) večera pátrajú po nezvestnom turistovi z Poľska. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že nezvestnosť im nahlásili v neskorých večerných hodinách prostredníctvom TOPR - poľskej tatranskej horskej služby, keď sa 53-ročný muž nevrátil z túry v Tatrách.

"Odišiel zo Ždiaru smerom na Kopské sedlo, odtiaľ mal pokračovať po modrom turistickom značení do Tatranskej Javoriny. Tam ho v dohodnutý čas čakal kamarát, ktorý ho mal odviezť autom domov. Keď sa turista nevrátil a neozval, oznamovateľ po šiestich hodinách kontaktoval záchranárov," uvádza HZS.

Operačné stredisko tiesňového volania HZS požiadalo Stálu službu pátrania Prezídia Policajného zboru SR o lokalizáciu mobilného telefónu nezvestnej osoby. Tá potvrdila, že v čase medzi 14.00 a 15.00 h sa Poliak nachádzal na Slovensku. "Do terénu boli v noci vyslaní dvaja záchranári HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry, ktorí prešli turistický chodník z Tatranskej Javoriny do Kopského sedla a tiež Javorovú dolinu," dodáva HZS s tým, že v ranných hodinách sa vrátili na základňu, no nezvestného muža sa im zatiaľ nájsť nepodarilo.

V pátraní budú záchranári pokračovať aj počas nedele v súčinnosti s Letkou Ministerstva vnútra SR.