Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Českí turisti uviazli pod Bystrou lávkou, pomáhali im záchranári

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa poskytnutých GPS súradníc sa mali nachádzať nad Capím plesom. Záchranári ich pomocou zvukových signálov lokalizovali vyššie takmer pod Bystrou lávkou.

Vysoké Tatry 4. októbra (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v pondelok (3.10.) večer dvojici českých turistov, ktorí uviazli pod Bystrou lávkou vo Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke informovala, že o pomoc ich požiadali ešte v poobedňajších hodinách.

"Na chodníku sa stratili a dostali sa do pre nich neschodného terénu. Na mieste boli nepriaznivé poveternostné podmienky, silný nárazový vietor a takmer nulová viditeľnosť. Na pomoc im preto išli záchranári pozemne," uvádza HZS. Podľa poskytnutých GPS súradníc sa mali nachádzať nad Capím plesom. Záchranári ich pomocou zvukových signálov lokalizovali vyššie takmer pod Bystrou lávkou.

"Na mieste im poskytli neodkladnú starostlivosť, zateplili ich a následne v sprievode zostúpili na Štrbské pleso, kde boli ubytovaní," dodáva HZS s tým, že záchranári sa vrátili na základňu až v nočných hodinách.