Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Horský priechod Donovaly je sprejazdnený pre všetku dopravu

Na snímke situácia na horskom priechode Donovaly v okrese Banská Bystrica. Foto: TASR - Ján Krošlák

Horský priechod Dobšiná je pre husté sneženie stále uzavretý pre dopravu nad 3,5 tony.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Horský priechod Donovaly je aktuálne sprejazdnený pre všetku dopravu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS. Slovenská správa ciest (SSC) však na svojom webe upozorňuje, že sa na ňom nachádza miestami zľadovatený sneh do troch centimetrov. Horský priechod Donovaly bol cez víkend pre husté sneženie uzavretý pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky.

Horský priechod Dobšiná je pre husté sneženie stále uzavretý pre dopravu nad 3,5 tony. Horský priechod Príslop, horský priechod Šútovce (III/1774) a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo sú v zimnej sezóne uzavreté pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Horský priechod Herlianske sedlo a cesta II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú neudržiavané a uzavreté pre všetku dopravu.

SSC zároveň upozorňuje, že v úseku ciest I/78 Príslop - Hruštín a III/2247 Malatiná sa tvoria snehové jazyky a záveje. Znížená viditeľnosť do 100 metrov je pre silné sneženie v lokalitách Čierne-Polesie, Milhosť, Podzávoz, Turňa nad Bodvou, Čadečka a Skalité.