Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Horúčavy v Prievidzskom okrese pokračujú

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Mestá prijali nadnes viaceré opatrenia.

Prievidza/Handlová/Nováky 29. júla (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnešný deň pre okres Prievidza výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami. Niektoré samosprávy miest v okrese Prievidza preto prijali viaceré opatrenia.

Ako informovala hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová, zamestnanci tamojšieho Mestského úradu (MsÚ) budú mať dnes pracovný čas z dôvodu vysokých teplôt skrátený. "Pracovný čas dnes potrvá do 14.00 hodiny," uviedla. V meste budú pracovníci technických služieb dnes aj polievať ulice. "Kropiť sa budú priebežne od 11.00 h približne do 14.00 h," doplnila.

V Prievidzi podľa slov hovorcu mesta Michala Ďurejeho dnes ulice zatiaľ kropiť nebudú. "Polievajú sa len záhony. Zároveň pre zamestnancov MsÚ platí pohyblivý pracovný čas. Zamestnanci môžu odísť z práce skôr, ak si v priebehu týždňa vynechané hodiny odrobia, oznámia to svojmu nadriadenému a ak ich v ich neprítomnosti niekto v kancelárii nahradí," vysvetlil.

Zamestnanci MsÚ v Novákoch majú dnes upravený pracovný čas. "Pracovať začali už o 6.00 h, skončia o 14.30 h," informovala viceprimátorka mesta Dana Horná. V Novákoch budú určite kropiť ulice počas celého tohto týždňa. "A to raz denne, od 12.00 h približne do 15.30 h," uzavrela.