Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hrad Červený Kameň bude tento víkend hostiť rytiersky festival

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V programe nebude chýbať rytiersky turnaj na koňoch a sokoliarske vystúpenie, informoval o tom za organizátora trnavskú Agentúru Hector Bystrík Holeček.

Trnava 23. mája (TASR) - Historický festival Rotenstein sa po piatich rokoch vracia na svoje pôvodné miesto konania – hrad Červený Kameň. Svoje brány návštevníkom otvorí počas víkendu 28. a 29. mája. V programe nebude chýbať rytiersky turnaj na koňoch a sokoliarske vystúpenie, informoval o tom za organizátora trnavskú Agentúru Hector Bystrík Holeček.

Rytiersky festival opäť prenesie návštevníkov do čias rytierov, princezien a zabávačov. Vrcholom programu bude turnaj na koňoch, s ktorým majú organizátori úspech aj v okolitých krajinách. "Predstavenie hráme už viac ako desať rokov a stále ho vylepšujeme. Turnaj na koňoch je dlhodobo naša najúspešnejšia časť programu, majú o neho opakovane záujem v Chorvátsku, Slovinsku, Rumunsku alebo Rakúsku," uviedol Holeček.

Okrem neho bude súčasťou programu aj sokoliarske predstavenie na koňoch skupiny z Českej republiky, ktoré diváci ešte na Slovensku nemali možnosť vidieť. "Skupina Falconia ponúkne divákom predstavenie na vysokej úrovni nielen svojimi zručnosťami, ale aj vierohodnosťou kostýmov," doplnil.

Brány Rotensteinu sa pre návštevníkov otvoria v sobotu 28. mája o 10. hodine, po oba dni bude prebiehať identický program. Súčasťou podujatia budú detské predstavenia, interaktívny program, hudobné a šermiarske predstavenia, zvieracia farma, tržnica či historické remeslá a zóna s občerstvením. Počas festivalu budú prebiehať aj prehliadky hradu, ktoré však nie sú zahrnuté v cene vstupného na festival. Informácie o možnostiach dopravy, parkovania a ďalšie sú na webe rotenstein.sk.