Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hraničné kontroly spôsobili meškanie autobusovej linky do Hainburgu

Na snímke autobus, ktorý premáva na obnovenej linke 901 Bratislava - Hainburg an der Donau v Bratislave 6. septembra 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

V prvý deň po zavedení dočasných kontrol na rakúskych hraniciach autobusy prechádzali rakúskou hranicou bez zdržaní.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Zavedenie dočasných kontrol na hraniciach Slovenska s Rakúskom spôsobilo meškanie autobusovej linky 901 medzi Bratislavou a rakúskym prihraničným mestom Hainburg an der Donau. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Eva Vozárová.

V prvý deň po zavedení dočasných kontrol na rakúskych hraniciach autobusy prechádzali rakúskou hranicou bez zdržaní. V piatok sa však situácia podľa Vozárovej zmenila a autobusom od rána začali narastať meškania, čo malo vplyv na ich grafikon.

"Prosíme cestujúcich, ktorí plánujú cestovať linkou 901 Bratislava - Hainburg, aby počítali s prípadnými zdržaniami autobusu pri plánovaní svojej cesty a ponechali si na cestu väčšiu časovú rezervu," upozornila Vozárová. BID tiež žiada o trpezlivosť pri čakaní na autobus, pretože zdržania na hraniciach môžu mať následok, že autobus nestihne plánované odchody.