Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kontajnery v Hriňovej zabezpečili pred medveďmi patentom s karabínou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

V lokalitách, kde sa častejšie objavuje voľne vyložený odpad, pribudli aj nové prístrešky.

Hriňová 2. augusta (TASR) – Mesto Hriňová zabezpečilo v týchto dňoch na svojich rozľahlých podpolianskych lazoch veľkoobjemové kontajnery pred prístupom medveďa. Celkom 28 kusov 1100-litrových kovových nádob opatrilo zabezpečovacím patentom s karabínou.

„Robíme tak napriek tomu, že dnes ani v minulosti sme nezaznamenali prítomnosť takzvaných kontajnerových medveďov v katastri mesta," povedal pre TASR primátor Stanislav Horník.

Podľa neho mesto vníma tiež to, že pracovníci Slovenskej inšpekcie životného prostredia vykonávajú kontrolnú činnosť vo vybraných lokalitách a sankcie v prípade nezabezpečeného odpadu pre obce sú prísne.

Ako Horník ďalej uviedol, podobne zabezpečujú odpady napríklad aj v Yellowstonskom národnom parku v USA. „Toto opatrenie nás pritom vyšlo len niekoľko desiatok eur," dodal.

Mesto k novému opatreniu urobilo informačnú kampaň, v ktorej prosí ľudí o ohľaduplnosť, aby po vložení odpadu opätovne zabezpečili kontajner uzatváracím systémom a aby nechávali stojiská čisté, bez voľne vyloženého odpadu.

„V lokalitách, kde sa častejšie objavuje voľne vyložený odpad, pribudli aj nové prístrešky. Inštalované boli v miestnych častiach Riečka a Blato," doplnil primátor.