Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hriňová bude očkovať proti ochoreniu COVID-19 vo štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Na základe vyhláseného prieskumu sa na očkovanie prihlásilo viac ako 60 občanov a stále sa hlásia ďalší.

Hriňová 16. novembra (TASR) – Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bude v Hriňovej v Detvianskom okrese vo štvrtok 18. novembra. Pre TASR to potvrdil prednosta hriňovského mestského úradu Marián Ďurica.

Ako dodal, na základe vyhláseného prieskumu sa na očkovanie prihlásilo viac ako 60 občanov a stále sa hlásia ďalší. Očkovanie bude v Mestskom kultúrnom stredisku v Hriňovej od 14.00 h a prihlásení občania budú pozvaní esemeskou. „Na propagáciu sme využili webové sídlo mesta, mestský rozhlas, sociálne siete. Propagáciu robili aj pán farár a bratia kapucíni na Raticovom vrchu,“ uviedol prednosta s tým, že aktuálne sa už hlásia ľudia z celého Detvianskeho okresu.

Aktuálne obmedzenia proti šíreniu nového koronavírusu v Detvianskom okrese zodpovedajú vážnosti situácie, tvrdí to primátor Hriňovej Stanislav Horník. Od pondelka je totiž okres Detva v treťom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá čiernej farbe.

Pripomenul tiež, že denne sa stretáva s miestnymi podnikateľmi, ľuďmi v službách a aj v gastrosektore. „Viem, akými útrapami si musia prechádzať za posledné dva roky. Mnohí z nich si z rôznych dôvodov nemohli uplatniť kompenzácie a uchádzať sa o beztak obmedzenú štátnu pomoc,“ zhrnul s tým, že miestni podnikatelia tak zachraňujú svoje podnikanie z úspor a rodinných peňazí.