Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Psy v odchytových kotercoch v Hriňovej sa v horúčavách kúpu v potoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Zvieratám na koterce dávajú aj mokré biele plachty, aby v nich mali chladnejšie.

Hriňová 5. augusta (TASR) - Dobrovoľníci pri odchytových kotercoch so psami v Hriňovej v Detvianskom okrese prijali pre aktuálne horúce počasie viacero opatrení. TASR to v piatok potvrdila dobrovoľníčka Mia Takáč s tým, že zvieratá tak horúčavy zvládajú.

Pripomenula, že koterce sú v okolí lesa a sú pri nich veľké stromy, ktoré vytvárajú tieň. "Máme aj detskú vaničku, ktorá slúži ako bazén pre psov. Osviežiť a schladiť sa tiež môžu v potoku, ktorý je blízko," podotkla. Doplnila, že zvieratám na koterce dávajú aj mokré biele plachty, aby v nich mali chladnejšie.

Odchytové koterce so psami koncom vlaňajška hľadali dobrovoľníkov, ktorí by pomáhali so starostlivosťou o zvieratá. "S ľuďmi v súčasnosti problém nemáme, konečne sme stála partia. Psov tak púšťame cez deň behať a do koterca chodia iba spávať," zhrnula.

Miesto pre túlavých a týraných psov je v areáli technických služieb v Hriňovej a prvé koterce vznikli z vyradenej autobusovej zastávky. Takáč konštatuje, že najčastejšie sa stretáva s prípadmi, že pes alebo mačka sú nepotrebné. Ľudia môžu zvieratám do kotercov priniesť plachty, prestieradlá, oblečenie na periny, uteráky, hračky, obojky, vôdzky či dezinfekciu. "Veci, ktoré neprijímame, sú paplóny s perím a matrace," zdôraznila dobrovoľníčka.

Záujemcovia, ktorí chcú v Hriňovej pomôcť so starostlivosťou o psy, sa môžu ozvať na e-mailovú adresu: odchytovekotercehrinova1@gmail.com alebo na telefónne číslo +421940246703.