Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V hriňovskom domove dôchodcov neevidujú prípady nového koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V domácej izolácii sú momentálne dvaja zamestnanci.

Hriňová 6. decembra (TASR) – Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb v Hriňovej v Detvianskom okrese funguje v súčasnosti bez karantény a zriaďovateľ u klientov neeviduje prípady nového koronavírusu. Pre TASR to v pondelok potvrdila hovorkyňa jeho zriaďovateľa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Ako dodala, v domácej izolácii sú momentálne dvaja zamestnanci. „Zaočkovanosť treťou dávkou vakcíny je v prípade zamestnancov na úrovni necelých 12 percent a v prípade klientov je to takmer 68 percent. Toto očkovanie priamo v zariadení uskutočnil všeobecný lekár,“ uviedla „Zamestnanci, ktorí nie sú očkovaní a ani neprekonali ochorenie COVID-19, sú testovaní v zmysle platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR priamo v zariadení,“ zhrnula.

Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb v Hriňovej poskytuje sociálnu starostlivosť seniorom a zdravotne postihnutým občanom s duševnými poruchami celoročnou formou pobytu. Stará sa o nich vyše 40 zamestnancov a všetkých prijímateľov sociálnych služieb je spolu približne 90. Zariadenie je v tichom prostredí na okraji mesta Hriňová, v blízkosti chránenej krajinnej oblasti Poľana.