Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Hrnčiarsku ulicu v Košiciach spestria vianočné stromčeky a remeslá

Podujatie Vianoce na Hrnčiarskej ulici je súčasťou projektu realizovaného organizáciou KRUK s podporou Ministerstva kultúry SR.

Košice 19. decembra (TASR) - Vianočná atmosféra skrášli vo štvrtok (20. decembra) košickú Hrnčiarsku ulicu v centre mesta. Návštevníci si od 17.00 do 20.00 h budú môcť v kreatívnych dielňach vyzdobiť medovníčky, pozrieť si tradičné remeslá i stretnúť živé zvieratká.

"Na podujatí Vianoce na Hrnčiarskej ulici predstavia svoju tvorbu deti z centier voľného času, ktoré pripravia ozdoby na vianočné stromčeky. Tie potom rozdajú okoloidúcim, ktorí ich pomôžu vyzdobiť," uviedla Miroslava Poklembová, projektová manažérka neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry (KRUK). O hudobný program sa postará spevácky zbor Brilliant.

Podujatie Vianoce na Hrnčiarskej ulici je súčasťou projektu realizovaného organizáciou KRUK s podporou Ministerstva kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) - Košice 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.