Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

HROMADNÁ ZRÁŽKA PRI KÚTOCH: Hlásia štyroch ťažko zranených

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Policajti museli úplne uzavrieť zjazd z diaľnice D2 smerom na Kúty a hlavný ťah od obce Kúty na Moravský Sv. Ján.

Bratislava 16. augusta (TASR/TERAZ.SK) - Dopravná nehoda na ceste medzi obcami Kúty a Moravský Svätý Ján, pri ktorej sa zrazilo viacero áut, si vyžiadala päť zranených osôb. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová.

"Na pomoc zraneným sme vyslali štyri posádky pozemných záchranárov a dve posádky leteckých záchranárov, spolu šesť záchranárskych tímov. Na mieste nehody ošetrili päť zranených," informovala Krčová.

Ako doplnila, podľa predbežných informácií štyria z nich utrpeli ťažké poranenia, jeden ľahké. Všetci boli transportovaní do nemocníc.

"Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy si na mieste prevzala do svojej starostlivosti 56-ročného vodiča, ktorý pri zrážke utrpel poranenia vnútorných orgánov. Po stabilizovaní základných životných funkcií bol pacient preložený na palubu a vo veľmi vážnom stave vrtuľníkom transportovaný na urgentný príjem Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v Ružinove," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako ďalej uviedla, druhá posádka záchranárskeho vrtuľníka z Nitry si po pristátí prevzala od pozemných záchranárov do svojej starostlivosti 20-ročného muža so zlomenou dolnou končatinou v oblasti stehna. "Lekár mu doplnil liečbu od bolesti, záchranári ho preložili na palubu a v stabilizovanom stave bol prevezený do UNB Kramáre," doplnila Hopjaková.

Ako predtým pre TASR potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová, policajti museli úplne uzavrieť zjazd z diaľnice D2 smerom na Kúty a hlavný ťah od obce Kúty na Moravský Sv. Ján. "Podľa prvotných informácií sa z doposiaľ nezistených príčin zrazilo viacero osobných a nákladných vozidiel. Z miesta hlásia aj zranené osoby," uviedla Antalová.