Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

HROZÍ IM VÄZENIE: Dvojica mužov mala v Handlovej okradnúť taxikára

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Taxikárovi mali obvinení počas jazdy na viaceré ulice v Handlovej vulgárne nadávať, tiež mu mali oznámiť, že ich vezie zadarmo.

Handlová 9. marca (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov vo veku 26 a 29 rokov zo zločinu lúpeže. V Handlovej mali pod vplyvom alkoholu okradnúť 29-ročného taxikára počas jeho nočnej služby o peniaze. TASR o tom vo štvrtok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Taxikárovi mali obvinení počas jazdy na viaceré ulice v Handlovej vulgárne nadávať, tiež mu mali oznámiť, že ich vezie zadarmo. Potom mali od taxikára pýtať peniaze s tým, že aj keď im dá celú tržbu, už z miesta ich vyloženia neodíde. "Poškodený im zo strachu o svoj život dal štyri bankovky v hodnote piatich eur, následne i mince z mincovníka. Muži sa mali dohadovať, že taxikára nepustia, následne ho mal jeden z nich chcieť vytiahnuť z taxíka," opísala Kuzmová.

Taxikár podľa nej nestratil duchaprítomnosť, využil moment, keď boli obaja muži mimo vozidla a z miesta činu rýchlo ušiel. "Okrem psychickej ujmy taxikárovi obvinení spôsobili škodu vo výške 120 eur. Poškodený konanie mužov oznámil na polícii. Tá ich do pár hodín od spáchania skutku vypátrala a stotožnila. Muži sa podrobili dychovej skúške, ktorá skončila u jedného s výsledkom 2,15 a u druhého 1,40 promile alkoholu," doplnila.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby, s ktorým sa súd stotožnil.