Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Hru Guľový blesk sa v Spišskom divadle rozhodli ladiť komediálne

Ilustračná snímka.. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prvé uvedenie hry sa uskutoční vo štvrtok (18. 11.) o 19.00 h a divácka premiéra bude v Spišskom divadle o deň neskôr v rovnakom čase.

Spišská Nová Ves 15. novembra (TASR) – Spišské divadlo v Spišskej Novej Vsi tento týždeň uvedie premiéru hry Robina Hawdona Guľový blesk. Vzhľadom na náročné obdobie, ktorým momentálne spoločnosť prechádza, sa ju podľa riaditeľa divadla Radovana Michalova rozhodli ladiť predovšetkým komediálne. „Aj týmto spôsobom chceme našim divákom priniesť trochu smiechu a radosti. Myslím si, že to potrebuje každý z nás. Prvá premiéra v novej 31. sezóne divákom ponúkne kvalitnú zábavu, oslobodzujúci humor a spontánne uvoľnenie,“ uviedol riaditeľ.

Britský autor má podľa neho na konte množstvo úspešných a divákmi žiadaných komédií, vie, ako rozvrhnúť úvodnú zápletku a následne ju majstrovsky vygradovať. „Je majstrom akcelerácie, slovných bonmotov a záverečnej pointy. Hrou Guľový blesk doprial vynikajúci divadelný zážitok divákom v 50 krajinách sveta,“ upozornil Michalov.

Kolotoč nepredvídateľných situácií, dramatických zmien a komických zvratov predvedú postavy hereckej dvojice Rachel a John Dudleyovci. Ich manželstvo je v troskách, a tak sa rozhodnú oddýchnuť si od seba a tajne stráviť víkend v náručí svojich milencov – v rovnakom hoteli na okraji Londýna. Túto situačnú komédiu pre Spišské divadlo naštudoval režisér Svetozár Sprušanský, ktorý spolupracoval s mnohými divadlami na Slovensku i v zahraničí.

Prvé uvedenie hry sa uskutoční vo štvrtok (18. 11.) o 19.00 h a divácka premiéra bude v Spišskom divadle o deň neskôr v rovnakom čase. „Vstup na predstavenia bude umožnený iba kompletne zaočkovaným osobám,“ dodal Michalov.