Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hudobníci zo Slovenska a Holandska pripravujú v Bratislave koncert

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erik Mader

Po bratislavskej premiére programu ho následne predstavia na dvoch koncertoch v holandskom Nijmegene (18. 3.) a v Apeldoome (19. 3.).

Bratislava 13. marca (TASR) - Mladí hudobníci zo Slovenska a z Holandska pripravujú v týchto dňoch v Bratislave komorný koncert. Štyria členovia z Holandského národného mládežníckeho orchestra a štyria hudobníci zo Slovenského mládežníckeho orchestra sa spolu predstavia vo štvrtok 16. marca o 19.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. TASR o tom informovala Zuzana Meleková z Hudobného centra.

Spresnila, že ide o projekt holandsko-slovenskej spolupráce, ktorá je súčasťou programu MusXchange Európskej federácie národných mládežníckych orchestrov (EFNYO), podporeného Európskou komisiou. Hudobné talenty z Holandska a zo Slovenska študujú koncertný program pod vedením Františka Novotného z Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave a Ronalda Šebestu z Akadémie umení Banská Bystrica.

"Okrem intenzívnych dvojfázových skúšok Schubertovho Okteta budú mladí hudobníci diskutovať o svojich profesionálnych skúsenostiach a perspektívach, ale aj histórii, úlohe a postavení umelcov v súčasnosti," približuje Hudobné centrum s tým, že hudobné talenty tiež spoločne navštívia Múzeum holokaustu a výstavu venovanú osobnosti Bruna Waltera v Seredi, hrad Devín a Bránu slobody.

Po bratislavskej premiére programu ho následne predstavia na dvoch koncertoch v holandskom Nijmegene (18. 3.) a v Apeldoome (19. 3.).