Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Humenčanka predávajúca textil cez internet prišla o viac ako 1500 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia radí osobám, ktoré predávajú tovar cez internet, aby nikomu neposkytovali číslo platobnej karty a bezpečnostný kód.

Humenné 24. júna (TASR) - Trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku v súvislosti s predajom oblečenia cez internetový bazár vedie polícia v Humennom. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Ženu z Humenného, ktorá na internetovom bazári predávala oblečenie prostredníctvom mobilnej aplikácie, kontaktoval podvodník, ktorý prejavil záujem o kúpu jej šiat s tým, že jej nemôže poslať peniaze, pretože žena nemá aktivovanú platobnú bránu.

"Obratom jej bol zaslaný mail, ako má postupovať po prijatí objednávky, a následne podľa pokynov tam poškodená zadala identifikačné údaje svojej bankomatovej karty. Krátko nato dostala hlásenia na vykonanie troch platieb vo výške 900 eur, 502,50 eura a 100,50 eura, ktoré potvrdila, čím došlo k odčerpaniu finančných prostriedkov z jej účtu," priblížil Džobanik.

Polícia radí osobám, ktoré predávajú tovar cez internet, aby nikomu neposkytovali číslo platobnej karty a bezpečnostný kód. Rovnako je potrebné ukončiť komunikáciu, ak je pri bazárovom predaji zaslaný odkaz na stránku, ktorá požaduje informácie o platobnej karte. Ak sa tak už stalo, je potrebné kartu okamžite zablokovať telefonicky v banke alebo v mobilnej aplikácii banky.

Rovnako ak došlo k úniku peňazí z účtu, je potrebné čím skôr kontaktovať banku. Ak sa človek stane obeťou podvodníkov, treba to oznámiť polícii.