Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Budovu úradu v Humennom, poškodenú zemetrasením, začali opravovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Poškodené priečky piateho poschodia vybúrajú a urobia nové v pôvodnej dispozícii.

Humenné 2. februára (TASR) - Budovu Mestského úradu v Humennom, poškodenú zemetrasením, začali opravovať. Opravu, ktorá bude stáť 43.000 eur, zaplatí radnica zo svojho rozpočtu. Ako TASR informoval Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, zemetrasenie spôsobilo škody na treťom, štvrtom a piatom poschodí.

Najpoškodenejšie bolo piate poschodie, kde došlo k statickým poruchám, ktoré si vyžiadali uzavretie týchto priestorov. "Spoločný Obecný úrad Ptičie bol presunutý na 4. poschodie mestského úradu. Vyprázdnený bol aj archív odboru územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene," informoval Škuba.

Poškodené priečky piateho poschodia vybúrajú a urobia nové v pôvodnej dispozícii. Odstránia poškodené omietky všetkých múrov a stropov na ostatných poschodiach a zrealizuje sa maľba. Práce by mali byť dokončené v apríli.

Okrem mestského úradu zaznamenalo mesto Humenné škody po minuloročnom októbrovom zemetrasení aj na troch materských školách a bytovom dome na Námestí SNP, kde je poškodená výťahová šachta. Pri týchto poškodeniach je aktuálne vyhlásená súťaž na realizátora opráv. Škuba tiež potvrdil, že opravené boli už škody na základnej škole Pugačevova a na budove centra voľného času.