Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. marec 2023Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

CVČ v Humennom by malo rekonštrukciou usporiť na nákladoch za energie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Investičnú akciu s celkovými nákladmi vo výške takmer 385.000 eur realizovalo mesto vďaka nenávratnému finančnému príspevku od Environmentálneho fondu.

Humenné 8. augusta (TASR) – Cieľom rekonštrukcie, ktorú v uplynulých týždňoch podstúpila budova Centra voľného času (CVČ) Dúha v Humennom, bola energetická úspora objektu. Podľa slov primátora Miloša Merička by sa mala pohybovať na viac ako 50-percentnej úrovni. Samospráva o tom informovala na svojej internetovej stránke.

"Centrum voľného času má nový šat, čo samozrejme pozitívne vplýva aj na vzhľad južnej časti námestia. Čo ma však teší ešte viac, je, že energetická úspornosť budovy by sa mala pohybovať na úrovni 52 až 53 percent," uviedol Meričko.

Investičnú akciu s celkovými nákladmi vo výške takmer 385.000 eur realizovalo mesto vďaka nenávratnému finančnému príspevku od Environmentálneho fondu. Realizácia stavebných úprav pozostávala z komplexného zateplenia obvodového a strešného plášťa, povrchových úprav, hydroizolácie strechy, výmeny 70 okien, vstupných dverí na zadnej strane budovy a klampiarskych výrobkov. "Steny boli zateplené minerálnou vlnou hrúbky 15 centimetrov, strecha dostala novú krytinu a taktiež bola zateplená," doplnil Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Ako podotkol, ďalším environmentálnym prvkom rekonštrukcie bolo zhotovenie 14 hniezd na fasáde budovy pre vtáctvo vyskytujúce sa v obytných zónach. Mozaika, ktorá sa nachádzala na stene budovy zo strany južnej časti Námestia slobody, ostala zachovaná.