Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Deň sv. Huberta sa konal siedmykrát, cieľom je prezentácia poľovníctva

V nedeľu 8. septembra 2019 sa v humennskom kaštieli uskutočnil Deň sv. Huberta. Poľovníci z okolia vzdali hold svojmu patrónovi zaujímavým programom. Na snímke sokoliarka s výrom skalným. Foto: TASR

Na akcii sa prezentovali poľovnícke psy, konkrétne kynologická skupina Eurocanis, či sokoliarstvo Kanát.

Humenné 8. septembra (TASR) – Kaštieľ v Humennom dnes hostil 7. ročník Deň sv. Huberta, ktorý tam spoločne zorganizovali Obvodná poľovnícka komora a Regionálna organizácia slovenského poľovníckeho zväzu z troch okresov, a to Humenné, Medzilaborce a Snina. Cestu na podujatie si našli stovky návštevníkov.

„Počas dnešného dňa sme odprezentovali poľovnícke tradície a zvyky nielen pre poľovnícku, ale aj laickú verejnosť. V rámci programu mohli diváci počuť a vidieť trubačov z Prešova, vábenie zveri aj simuláciu rôznych zvukov zvierat v prírode,“ priblížila Silvia Perinajová z organizačného výboru.

Okrem toho sa na akcii prezentovali poľovnícke psy, konkrétne kynologická skupina Eurocanis, či sokoliarstvo Kanát. Deti mali k dispozícii rôzne stánky lesnej pedagogiky, ktoré pripravili Lesy SR a pre najmladších návštevníkov rôzne aktivity zorganizovala aj Štátna ochrana prírody.



„Mohli si vyskúšať tiež jazdu na koni i lukostreľbu. Súčasťou programu bola aj súťaž vo varení gulášu, či v hádzaní flinty do žita,“ dodala Perinajová s tým, že na akcii sa tiež prezentovali miestne poľovnícke združenia.

Cieľom podujatia je podľa organizátorov prezentovať a propagovať poľovnícku činnosť najmä laickej verejnosti. „Môžem povedať, že nám každoročne stúpa návštevnosť, je to možno aj tým, že organizáciu striedame a každý rok je podujatie v inom okrese. Tým pádom aj to zloženie návštevníkov sa mení. Verím, že z tohto ročníka odišli všetci spokojní a prídu aj o rok,“ uzavrela Perinajová.