Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Do výbavy mestskej polície v Humennom pribudol defibrilátor

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Samospráva ho zakúpila z refundácie ministerstva vnútra za víkendové skríningové testovania. Aby vedeli mestskí policajti prístroj používať, absolvujú kurz.

Humenné 26. mája (TASR) – Do výbavy mestskej polície (MsP) v Humennom pribudol defibrilátor. Samospráva ho zakúpila z refundácie ministerstva vnútra za víkendové skríningové testovania. Aby vedeli mestskí policajti prístroj používať, absolvujú kurz. Informovala o tom na stránke mesta Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu.

"Príslušníci mestskej polície sa počas výkonu služby často dostanú do náročných situácií a podarilo sa im zachrániť už nie jeden ľudský život. Zakúpením moderného defibrilátora v sume 1179 eur sme posilnili výbavu služobného vozidla hliadky," priblížil primátor mesta Miloš Meričko. Podľa slov náčelníka MsP Mariána Zuba tak bude defibrilátor k dispozícii nepretržite. "Každý hlásený prípad je potrebné vyhodnotiť individuálne a je náročné zo strany hliadky posúdiť, či ide o vážnu záležitosť, keď je už nutné ho použiť," dodal. I preto podľa Lattovej slov absolvujú všetci mestskí policajti v priamom výkone služby školenie, ako prístroj používať. "Školiť ich budú pracovníci Slovenského Červeného kríža – územný spolok Humenné," ozrejmila.

Zakúpený defibrilátor disponuje LED displejom a tiež audiovizuálnym sprievodcom na jednotlivé úkony resuscitácie. Jeho technológia má umožniť presné nastavenie výboja pre pacienta s cieľom dosiahnutia maximálneho efektu. Je určený pre dospelých aj deti, podotkla Lattová.