Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Humennom namiesto kultúrneho programu k MDŽ obdarovali zdravotníčky

Na snímke vedúci odboru správy majetku mestského úradu v Humennom Slavomír Novák pri odovzdávaní darčekových balíčkov zamestnankyniam covidového oddelenia humenskej nemocnice pri príležitosti MDŽ. Humenné, 8. marca 2021. Foto: EASYFOTO TASR - Jana Ďurašková

Pracujú v plnom nasadení už takmer rok, starajú sa o pacientov a zachraňujú ľudské životy, za čo im patrí veľké poďakovanie, vyjadril sa primátor Miloš Meričko.

Humenné 8. marca (TASR) – Protipandemické opatrenia zabránili samospráve mesta Humenné usporiadať pri príležitosti Medzinárodného dňa žien v mestskom kultúrnom stredisku tradičný kultúrny program. Mesto sa preto rozhodlo na znak úcty a vďaky obdarovať darčekovým balíčkom zamestnankyne covidového oddelenia humenskej nemocnice.

"Pracujú v plnom nasadení už takmer rok, starajú sa o pacientov a zachraňujú ľudské životy, za čo im patrí veľké poďakovanie," vyjadril sa primátor Miloš Meričko.

Ako pre médiá uviedla jedna zo zamestnankýň oddelenia, najťažšie na práci zdravotníkov covidových oddelení je čoraz častejšie stretávanie sa so smrťou. "Zvyknúť sa na to nedá, ale musíme to akceptovať," povedala Emília Štefeková s tým, že keďže sa na lôžkach vo vážnom stave v poslednom čase objavujú aj mladšie ročníky, k pocitom, ktoré zdravotníčky na covidovom oddelení prežívajú, sa pridal i strach. Aby svoje poslanie i naďalej v prvej línii zvládali, základom je podľa Štefekovej harmonické rodinné prostredie, v ktorom môžu "ventilovať".