Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre COVID-19 je v Humennom zatvorených 12 tried základných škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

V ZŠ Hrnčiarska, kde sú v karanténe tri triedy, sa v dvoch prípadoch žiakov COVID-19 odhalil pomocou samotestov, u pedagogického zamestnanca prostredníctvom RT-PCR testu.

Humenné 19. októbra (TASR) – Na základe nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom sú aktuálne v domácej izolácii žiaci 12 tried základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné. Informuje o tom na internetovej stránke samosprávy Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Po štyri karantenizované triedy majú aktuálne ZŠ Dargovských hrdinov a Pugačevova, kde sa nový koronavírus potvrdil u žiakov, ako aj pedagogických zamestnancov. V ZŠ Hrnčiarska, kde sú v karanténe tri triedy, sa v dvoch prípadoch žiakov COVID-19 odhalil pomocou samotestov, u pedagogického zamestnanca prostredníctvom RT-PCR testu. V ZŠ Jána Švermu je jedna trieda v karanténe pre pozitívny výsledok antigénového testu jednej zo žiačok.

Ako pre TASR uviedla Lenka Lesňáková, poverená vykonávaním funkcie regionálnej hygieničky, RÚVZ neviduje v okrese Humenné žiadne "signifikantné" ohnisko nákazy. "Ide o reťazové šírenie infekčného ochorenia," ozrejmila.