Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Humenné sa najväčším živým erbom zapíše do Slovenskej knihy rekordov

Takmer štyrom tisíckam žiakov základných a materských škôl sa podarilo spoločne vytvoriť doposiaľ najväčší, "živý" mestský erb.

Humenné 6. septembra (TASR) - Mesto Humenné získa na základe dnešného výkonu miestnych školákov zápis do Slovenskej knihy rekordov. Takmer štyrom tisíckam žiakov základných a materských škôl sa podarilo spoločne vytvoriť doposiaľ najväčší, "živý" mestský erb.

Ako informovala Michala Macková z tlačového referátu mesta Humenné, úspešný pokus miestnych školákov o slovenský rekord sa uskutočnil dnes dopoludnia na trávniku futbalového ihriska v areáli Základnej školy na Hrnčiarskej ulici.

"Žiaci vytvorili erb mesta z farebných výkresov, ktoré následne pri vyslovení povelu zodvihli nad hlavu," vysvetlila Macková s tým, že autorkami aj koordinátorkami úspešného pokusu o slovenský rekord boli pedagógovia spomínanej ZŠ. S prípravami na dnešné podujatie začali ešte počas letných prázdnin.

Dnešný rekordný erb mesta bol zároveň pozvánkou na Pamätní dni mesta, ktorými si Humenné pripomenie 695. výročie jeho prvej písomnej zmienky. Mestské oslavy odštartujú v piatok (7.9.) a so sprievodnými podujatiami potrvajú až do pondelka 10. septembra.