Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

V mestskom parlamente v Humennom už poslanecký klub Smeru-SD nepôsobí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Či v humenskom mestskom parlamente vznikne poslanecký klub Hlasu, oslovení zatiaľ uviesť nevedeli.

Humenné 21. decembra (TASR) – V Mestskom zastupiteľstve v Humennom už poslanecký klub strany Smer-SD nepôsobí. Jeho zánik ohlásil na poslednom zasadnutí humenského parlamentu primátor mesta Miloš Meričko, pre TASR to potvrdili viacerí jeho členovia. Svoju poslaneckú funkciu budú zatiaľ vykonávať ako nezaradení.

Podľa predsedu poslaneckého klubu Ondreja Mudreho bola za rozhodnutím pätice poslancov dohoda. "Došlo ku konsenzu nás piatich, tým, že niektorí odišli zo Smeru, niektorí neboli členovia," povedal pre TASR s tým, že sám už členom strany nie je. Mudry donedávna pôsobil vo funkcii prednostu okresného úradu. "Tí, ktorí sme boli v poslaneckom klube, už sme nezaradení," skonštatoval Ondrej Semanco, dlhoročne pôsobiaci ako zástupca bývalej primátorky Jany Vaľovej, s tým, že členom strany Smer-SD nie je a ani nikdy nebol.

Traja ďalší členovia sa k zániku klubu nevyjadrili. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať," uviedla Jana Andruchová. Dušan Sukovský TASR odkázal na predsedu klubu, Michal Druga na výzvu poskytnúť stanovisko zatiaľ nereagoval.

Či v humenskom mestskom parlamente vznikne poslanecký klub Hlasu, oslovení zatiaľ uviesť nevedeli.