Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Humenné: Vianočnú jedličku priviezli z Udavského, museli ju skrátiť

Ilustrané foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Tento rok sa má sfarbiť do bielej a tyrkysovej farby.

Humenné 25. novembra (TASR) – Vianočná jedlička, ktorú vo štvrtok osadili na Námestí slobody v Humennom, pochádza z neďalekej obce Udavské. Aby ju mohli technické služby (TS) mesta priviezť na jej tradičné miesto, museli ju skrátiť. Tento rok sa má sfarbiť do bielej a tyrkysovej farby. Informovala o tom na webe mesta Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu.

"Jedľa bola súčasťou dvora Frankovcov viac ako 40 rokov. Keďže bola vysoká takmer 20 metrov, z dôvodu bezpečnosti sa rozhodli podarovať stromček mestu Humenné, aby skrášľoval pešiu zónu počas vianočného obdobia," priblížila. Podľa slov riaditeľa TS museli na zabezpečenie prevozu jedle skrátiť jej kmeň o približne štyri metre, vianočný stromček na námestí tak meria okolo 16 metrov.

S výzdobou mestskej vianočnej jedličky sa plánuje začať v pondelok 29. novembra, pričom na osadenie svetelných reťazí je potrebný celý jeden deň. "Ručne robené ozdoby budú farebne ladené do bielej a tyrkysovej, rovnako ako pešia zóna," doplnila Lattová s tým, že motívom výzdoby má byť rozprávka Frozen o ľadovom kráľovstve.