Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Humennom vyhradili pracovisko pre ľudí s podozrením na koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Priestor vyhradený pre pacientov, ktorí vykazujú symptómy ochorenia vyvolaného novým koronavírusom, sa nachádza na prízemí v pavilóne E.

Humenné 17. marca (TASR) – Humenská nemocnica v súvislosti so súčasnou epidemiologickou situáciou zriadila pre pacientov s podozrením na nový koronavírus samostatný vyhradený priestor s osobitným vchodom. Zaviedla tiež kontrolu na vstupoch do všetkých pavilónov, informovala o tom Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú nemocnica v Humennom patrí.

Priestor vyhradený pre pacientov, ktorí vykazujú symptómy ochorenia vyvolaného novým koronavírusom, sa nachádza na prízemí v pavilóne E, v bývalej pľúcnej ambulancii. "Samostatné pracovisko pre nový koronavírus je vizuálne odlíšené a pacienti sú na jeho umiestnenie upozorňovaní navigáciou v celom areáli nemocnice," doplnila Fedáková.

Dodala, že humenská nemocnica v súčasnosti poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť, všetky plánované výkony sa aktuálne nevykonávajú. Len akútne prípady riešia aj všetky ambulancie. V celom zariadení naďalej platí prísny zákaz návštev vrátane sprevádzajúcej osoby pri pôrode.