Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Hurbanovo námestie v Bojniciach patrilo rôznym druhom umenia

Na snímke návštevníci si prezerajú diela umelcov počas festivalu MultiArt Bojnice v sobotu 30. júla 2022. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Už ôsmy ročník multižánrového festivalu MultiArt Bojnice pripravilo miestne občianske združenie.

Bojnice 31. júla (TASR) - Hurbanovo námestie v Bojniciach patrilo tento víkend rôznym druhom umenia. Už ôsmy ročník multižánrového festivalu MultiArt Bojnice pripravilo miestne občianske združenie, pre nepriazeň počasia zrušilo podstatnú časť programu.

"Festival sa začal ako maliarske sympózium a postupne sa tam nabaľovali rôzne žánre, prišla hudobná, tanečná skupina, latinské tance, umelecký kováč. Preto sa podujatie volá MultiArt Bojnice," povedal pre TASR organizátor Dušan Maliarik.

Maliarik sa výtvarnému umeniu a dizajnu venuje už dlhodobo, podľa jeho slov Hurbanovo námestie i lipová aleja si práve "pýtali", aby tam bolo pouličné umenie.

Podstatnú časť programu v podobe vystúpení umelcov zrušilo občianske združenie pre nepriazeň počasia, súčasťou festivalu bolo maliarske sympózium, tvorivé aktivity pre deti, ohňová šou či škola latinských tancov. Na podujatí sa predstavili i remeselníci so svojimi výrobkami, jeho súčasťou bola i gastronomická zóna.